A BKV és a Volán-társaságok is csatlakoznak

A Kossuth térre mennek ma a mozdonyvezetők

A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése elleni tiltakozásul tüntetést tart ma a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) az Országház előtt a Kossuth téren, a tiltakozáshoz csatlakoznak a BKV és a Volán-társaságok autóbuszvezetőit tömörítő szakszervezetek is, illetve részt vesznek a tüntetésen a vasutas társszakszervezetek képviselői is.

2011.06.09 07:19MTI

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerint a hatvan év körüli vagy azon felüli mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek, a tervezett intézkedés pedig súlyosan fenyegeti az egzisztenciájukat.
   
Az érdekképviselet korábbi tájékoztatása szerint  a kormány nem hajlandó az egyeztetésekre, nem tesz eleget törvényi kötelezettségének, de a szakszervezetek  követelik a tárgyalások azonnali megkezdését és a korkedvezmény és a korengedmény intézményének megőrzését.
   
A  demonstráció bejelentésére kedden a miniszterelnök szóvivője úgy reagált, hogy a mozdonyvezetők által felvetett kérdések nagyon fontosak, ezért is szerepelnek a szociális konzultációban, amelynek végéig nem születnek döntések az érintett területeken.
   
Szijjártó Péter akkor közölte, hogy az emberek véleményének megismerése után, az abból fakadó törvényalkotási munka során, a kormány a szükséges egyeztetéseket és tárgyalásokat el fogja végezni.
   
A szakszervezet tájékoztatása szerint a tüntetők   a Nyugati téren gyülekeznek, majd  a rendőrség által biztosított útvonalon átmennek a Kossuth térre, ahol a  beszédek után  eljuttatják a  tiltakozó levelet és a mozdonyvezetők munkájáról készített filmet a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, illetve az országgyűlési képviselőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.