"Általános a kormányzatból való kiábrándulás"

Összeszedné magát az MSZP, míg nem késő

Balogh András, az MSZP elnökhelyettese azt mondta: általános a kormányzatból való kiábrándulás, és nagyon súlyos következményei lennének, ha az MSZP nem tudná összeszedni magát, mert az elégedetlenség kifakadhat, és ez esetleg nem civilizált formában nyilvánul meg.

2011.06.08 18:43MTI

Szinte nincs is olyan társadalmi réteg - talán a legsikeresebb vállalkozókon és bizonyos médiakörökön, politikusokon kívül - amelyik ne szenvedne veszteséget, de a kiábrándultak nem érzik úgy, hogy a szocialista párt jelentené az alternatívát, sőt más pártokról sem érzik - közölte sajtótájékoztatóján Balogh András.
   
Az ellenzéki politikus kifejtette: nagyon súlyos helyzet lenne, ha az MSZP nem tudná összeszedni magát.
   
Ez azt jelentené, hogy az elégedetlenség "fel fog fakadni", de nem civilizált formában, hanem vad akciókban, erőszakos cselekményekben nyilvánul meg, és el lehet képzelni, hogy kifejezetten veszélyes szélsőséges irányzatok erősödhetnek meg - tette hozzá.
   
Az ellenzéki pártvezető szerint ezért a társadalomnak is érdeke lenne egy szocialista alternatíva, ahhoz viszont a pártnak saját magát is rendbe kell raknia.
   
Balogh András ismertette, az MSZP közelgő kongresszusán a kormány egy évének értékelésével és a belső ügyek rendezésével foglalkoznak.
   
A kormány egy évét az elnökhelyettes "siralmasnak" nevezte. Saját ügyeikről pedig azt mondta: az MSZP csak akkor lehet ütőképes, ha egyértelműen vállalja baloldali értékeit, és messzemenően elutasítja Gyurcsányék liberális-konzervatív nyitását. Hangsúlyozta: a szociális kérdésekre kell helyezniük a hangsúlyt, és őszintén, fenntartás nélkül vállalniuk kell nemzeti elkötelezettségüket. Emellett a párt egységét kell helyreállítani, mert meghasonult, civakodó pártra az emberek nem fognak szavazni.
   
A kérdésre, miszerint Gyurcsány Ferenc maradhat-e hosszú távon az MSZP-ben, az elnökhelyettes úgy válaszolt: az MSZP-nek nem volt, és nem lesz szokása, hogy embereket kizárjon.
   
"Ha Gyurcsány fantasztikus energiáival, tapasztalatával beáll a sorba, és tudomásul veszi, hogy ilyen irányú a párt, akkor természetesen szükség van rá" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.