Esküjéhez méltóan

MSZP: Tarlós felszámolja a budapesti egészségügyet

Az MSZP felszólítja Tarlós István főpolgármestert, hogy esküjéhez méltóan a budapestiek érdekeit szolgálja az egészségügyi átalakításokkal kapcsolatban - közölte Horváth Csaba, a szocialista párt fővárosi frakcióvezetője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján.

2011.06.08 13:58MTI

Horváth Csaba szerint Tarlós István ismét bebizonyította, hogy alkalmatlan a város vezetésére, "nem főpolgármesterként, hanem Budapest felszámolóbiztosaként vállalt feladatot". A szocialista politikus szerint a főpolgármesternek el kell döntenie, hogy "Budapest javát, vagy javait akarja-e".

Horváth Csaba felelőtlennek nevezte azt a hozzáállást, miszerint "Tarlós István nem tudja mi van, de majd a kormány eldönti". Havas Szófia, az MSZP fővárosi képviselője azt mondta: Tarlós István és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár "négyszemközti mutyit" folytat az egészségügyben, nincs törvényi felhatalmazásuk, hogy döntést hozzanak a budapesti kórházakról.

Szerinte a kétharmados önkormányzati törvény módosítása erősen kétséges, azt pedig elképzelhetetlennek tartja, hogy a jogszabályt úgy változtassák meg, hogy az egészségügyi ellátás csak Budapesten nem lesz önkormányzati feladat, "Záhonytól Hegyeshalomig viszont az maradna".

Az MSZP-frakció a közgyűlés ülésén szerette volna napirendre vetetni saját egészségügyi koncepcióját, az indítványt azonban a képviselők többsége nem támogatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.