Maradhatott volna a pénztárakban a vagyon?

Az MSZP szerint hazudott a kormány a magánnyugdíjakkal kapcsolatban

Az MSZP szerint a magán-nyugdíjpénztári vagyon elszámolásának végéhez közeledve világosan látszik, hogy a kormány hamis indoklással vonta állami kezelésbe a pénztárak vagyonát.

2011.06.06 14:15MTI

Tukacs István országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a mintegy háromezer milliárd forintos magánnyugdíjvagyon nagyjából háromszáz milliárd forintos hozamot termelt, azaz valótlan volt a kormány érvélése, amely szerint a pénztártagok vagyona nem gyarapodott. Ezzel szemben - folytatta - pénztáranként eltérő mértékben, de a pénztártagok hozamot könyvelhettek el.
   
A szocialista politikus kitért arra, hogy az európai uniós szabályok szerint az állami kezelésbe vont magánnyugdíj-pénztári vagyont teljes egészében az idei büdzsében kell elszámolni, ezért az MSZP szerint pótköltségvetésre van szükség.
   
Tukacs István szerint ezt indokolja a költségvetés állapota is, ugyanis alig egy hónap elteltével 250 milliárd forintot zárolni kellett belőle. Megismételte: az MSZP álláspontja az, hogy a kormány hibás prognózisai, a vártnál lassabb gazdasági növekedés és a tervezett bevételek elmaradása miatt is pótköltségvetés szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.