Gondot okoz az orvosoknak a mobilitás

Inkább a külföld: pár lépésre alig moccannak a dokik

Hamarabb vándorolnak külföldre az orvosok és ápolók, mint hogy néhány kilométerrel távolabbi helységben telepedjenek le az országon belül.

2011.06.03 07:22MTI

Ezt mondta a Magyar Hírlapnak Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért egyesület elnöke.

Véleménye szerint ezért a mobilitás valószínűleg gondot okoz majd a térségekre épülő új egészségügyi ellátási rendszerben, amely átrendez bizonyos szakmai hangsúlyokat a kórházak között.

Csiba Gábor elmondta azt is, a Semmelweis Tervvel az egyesület alapvetően egyetért, de harmincegy kórházzal történt konzultációjuk alapján szükségesnek látják például a térségek közötti finanszírozási különbségek kiegyenlítését.

Arra mutatott rá, hogy míg Nógrád megyében tízezer beteg ellátására ezerháromszáz egységnyi pénz jut, addig a fővárosban ennek több mint a két és félszerese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.