A koncepció széles körű vitája elmaradt

LMP: növelni kell a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci mobilitását

Kaufer Virág azt mondta: az LMP egyetért azzal, hogy sem az európai, sem a magyar foglalkoztatási célkitűzések nem érhetőek el a megváltozott munkaképességűek és ezen belül a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci mobilitásának növelése nélkül.

2011.06.02 12:28MTI

Az Országgyűlés Rehabilitációs albizottságának elnöke a testület, illetve a Fogyatékossággal élők ügyeivel foglalkozó albizottság együttes ülését követően elmondta, hogy megtárgyalták a magyar uniós elnökség fogyatékkal élőkkel kapcsolatos munkáját, Kósa Ádám fideszes EP-képviselő készülő jelentését és a megváltozott képességűek magyarországi munkavállalásáról készülő kormánykoncepciót.
   
Az LMP véleményét ismertetve közölte, hogy az első két pontban tett lépéseket támogatják. A kormánykoncepció kapcsán viszont nehezményezte, hogy az még mindig nem készült el.

Hozzátette, Bernáth Ildikó miniszteri biztos azt mondta a csütörtöki ülésen, hogy a koncepció már készen van, de miután a kormány nem döntött róla, így a részleteket nem ismertethette a testülettel. A képviselő azt is kifogásolta, hogy elmaradt a koncepció széles körű vitája.
   
Felhívta a figyelmet, hogy a parlamentet az Alkotmánybíróság határozata is kötelezi arra, hogy december 31-ig törvényt alkosson a témában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.