Riogatás csupán?

Nyolc szeletre szakítaná a betegellátást Semmelweis?

Sajtóinformációk szerint a kormány nyolc betegellátási térséget alakítana ki az országban a kedden a kormány által elfogadott Semmelweis terv alapján.

2011.06.01 07:07MTI

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerda délelőtt ismerteti a reformcsomag részleteit - legalábbis ezt jelentette meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava.

A lap szerint egyebek mellett azt jelentik majd be, hogy ötszintű betegellátási modell jön létre: országos, nagytérségi, megyei, városi és járóbeteg-ellátási szint.

Az új betegellátási rendszer semmilyen eddigi közigazgatási rendszerrel nem egyezik. A lap leírása alapján - idézzük: "államosítják" a 12 budapesti kórházat, és az új rendszerben a főváros kerületei három különböző nagytérségi központhoz tartoznának.

A lap úgy tudja: az Orbán-kormány elfogadta azt is, hogy Szócska Miklós "és csapata" azonnali hatállyal tárgyalásokat kezdjen Tarlós István főpolgármesterrel a 12 fővárosi kórház államosításáról; az átvételnek 6-9 hónapon belül kell lezárulnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.