Veszélyben Magyarország jövője?

Navracsics: felelőtlen a kormánykoalíció

A Fidesz szerint a kormánykoalíció nem alkalmas az ország irányítására, politikusai pedig felelőtlenek, és ezzel Magyarország jövőjét veszélyeztetik - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a párt elnökségi ülése után kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

2008.04.01 13:58MTI

A kormánykoalíció politikusai olyan felelőtlen politikusok, akik intézkedéseik, kijelentéseik, döntéseik hatását nem tudják felmérni - mondta az ellenzéki politikus.

Navracsics Tibor szerint a koalíciós marakodás nem politikai ellentétekről, hanem pozíciók elosztásáról szól, "a koncon marakodnak". Ennek igazolására a frakcióvezető azt mondta: az az SZDSZ, amely 2006. október 23-án a Fidesz békés tüntetésének brutális rendőri szétverése után nem tartotta szükségesnek még azt sem, hogy az MSZP-vel szemben kifogásait hangsúlyozza, most az egészségügyi miniszter menesztése kapcsán koalíciós szakításról beszél.

A fideszes politikus szerint a kormánykoalíció eddig sem tudta felmérni döntései hatását. Azok a lépések - folytatta - , amelyek miatt Magyarország a régió éllovasából annak sereghajtójává vált, jól mutatja az MSZP-SZDSZ-koalíció felelőtlen magatartását.

Ezzel a magatartással, ami vélhetően el fog tartani április 30-ig, az ország jövőjét veszélyeztetik - fűzte hozzá. Szavai szerint a stabil piacgazdaságról nemcsak beszélni kell, hanem tenni is kell érte úgy, hogy stabil és kiszámítható körülményeket teremtsenek a gazdaság szereplőinek.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: "a kormányzati politikusok felelőtlenségükkel, kicsinyességükkel és tehetetlenségükkel a gazdaság egész szerkezetét zilálják most éppen szét". A koalíciós marakodás vesztese a gazdaság - jegyezte meg. A politikus szerint a szociális és a politikai válság után nagyon hamar, akár a közeljövőben gazdasági válság is következhet.

Navracsics Tibor kitért arra, hogy kérdésére a kormányfő a parlamentben tagadta a minisztercseréket, az ATV-ben hétfőn azonban már azon a véleményen volt Gyurcsány Ferenc, hogy normális viselkedés, ha a döntés bejelentéséig tagadja a személyi változásokat. "A kérdés az, hogy mikor kezdődik Gyurcsány Ferenc számára a hazugságokban az abnormális viselkedés" - vetette fel.

A frakcióvezető szerint a Horváth Ágnes egészségügyi miniszter leváltása utáni reakciók "a nem kell félni, nem fog fájni" alaptalan optimizmusát idézi fel. Emlékeztetett rá, hogy Gyurcsány Ferenc a megszorító intézkedéseket ezzel a szlogennel jelentette be.

Kérdésre válaszolva Navracsics Tibor azt mondta: április elseje ihlethette annak a levélnek a szerzőjét, amelyet Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének a nevében küldtek a szerkesztőségekbe. A közlemény nem a Fidesztől származik - hangsúlyozta. Elmondta, a rendőrségen bejelentést tettek.

Az MTI-hez is eljutatott levélben az ismeretlen szerző az ellenzéki párt elnökének nevében a Parlament blokád alá vonását helyezte kilátásba, ha a baloldal 72 óra alatt nem dönt az előrehozott választások mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.