Részletesen vizsgálták a folyamatot

Rogán: minden fővárosi cégnél megvalósul a bérkompenzáció

Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a főváros gazdasági bizottságának elnöke, az MSZP aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva közölte: gyakorlatilag a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló valamennyi cégnél megvalósult a bérkompenzáció.

2011.05.25 15:44MTI

Rogán Antal tájékoztatása szerint több mint 8 órát foglalkoztak a főváros összes cégének mérlegbeszámolójával, illetve üzleti tervével, annak során részletesen vizsgálták a bérkompenzáció megvalósulását.
   
Mint mondta, ez gyakorlatilag minden fővárosi cégnél megtörtént, egy kivétel van, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI), ahol annyira rossz volt az anyagi helyzet, hogy az üzemi tanáccsal megtárgyalva azt a döntést hozták: az első félévi üzleti terv, illetve bevétel fényében fognak erről utólag dönteni.
   
A fideszes politikus hozzátette: tekintettel arra, hogy a BTI első negyedéves számai elég jók voltak - ez már kiderült a bizottsági ülésen -, a társaság vezérigazgatója jelezte, nagy valószínűséggel ők is meg fogják tenni visszamenőlegesen a bérkompenzációt.
   
Rogán Antal közlése szerint megnyugtató a helyzet, mivel a főváros az összes önkormányzat között a legnagyobb foglalkoztató az egész országban, így ha itt megtörtént a bérkompenzáció, akkor az jelentős előrelépés.
   
Az MSZP szerdán azt közölte: javasolja, hogy legalább az infláció mértékével megegyező mértékű béremelést kapjanak a fővárosi önkormányzati cégeknél dolgozók közül azok, akiknek a bére bruttó 300 ezer forint alatt van.
   
Az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés nem fogadta el, György István főpolgármester-helyettes arra hivatkozott, hogy az indokolatlan lenne, miután a bérkompenzáció mindenütt megtörtént vagy meg fog történni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.