"Ha a kormány igazat mondott..."

MSZP: a Fidesz visszavonja az alkotmánymódosító javaslatot?

Az MSZP szerint ha a kormány igazat mondott a rendvédelmi szakszervezeteknek, akkor a Fidesz vissza kell, hogy vonja a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára vonatkozó alkotmánymódosító indítványát, a kabinetnek pedig módosítania kell a konvergenciaprogramot.

2011.05.25 12:15MTI

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: a rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságának - Pintér Sándor szavaira alapozott - tájékoztatása szerint a kormány kisebb módosításokkal elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat érintő, a szakszervezetekkel egyeztetett belügyminiszteri előterjesztést, így a szolgálati nyugdíjasok reaktiválása csak önkéntes alapon történhet, és azok a korábbi rendvédelmi dolgozók sem veszítik el nyugdíjukat, akik nem vállalják a visszatérést.

A szocialista politikus hozzátette: a következő napokban kiderül, a kabinet valóban meghátrált-e, vagy "ismét becsapta" a rendvédelmi szakszervezeteket.

Előbbi esetben vissza kell vonni a Lázár-Balsai-féle alkotmánymódosító javaslatot, és a kormánynak módosítania kell a konvergenciaprogramot, amely szerint a korhatár alatti nyugdíjak kikerülnek a nyugdíjrendszerből - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.