Egy idős asszonyt vertek halálra

Elfogták az ferencvárosi brutális gyilkosság gyanúsítottjait

Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese bejelentette: elfogták az egy hónapja a főváros IX. kerületében, az Ernő utcában elkövetett emberölés három gyanúsítottját.

2011.05.24 13:50MTI

A három fogvatartottat azzal gyanúsítják, hogy április 24-én egy 82 éves asszonyt öltek meg lakásában, az áldozat arccsont-, orrcsont- és állkapocscsonttörést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezi a 41 éves B. Józsefné, a 31 éves M. Lajos és az 58 éves V. Béláné előzetes letartóztatását emberölés megalapozott gyanúja miatt, de vizsgálják, hogy megállapítható-e a különös kegyetlenség, illetve a nyereségvágy motívuma.
   
Fülöp Valter annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a két utóbbi minősítő körülmény is fennáll, de ezt szakértők bevonásával kell alátámasztani.
   
Elmondta, hogy április 24-én - nem sokkal éjfél után - zárfeszítéssel hatoltak be az áldozat lakásába, és brutálisan bántalmazták az idős asszonyt; az áldozatra másnap a fia talált rá.
   
A nyomozás során akadtak rá arra a budapesti Koppány utcában lakó, büntetlen előéletű takarítónőre, aki néhány évvel ezelőtt bejárt a megölt asszonyhoz, és ismerte a kaputelefon kódját. Őt vasárnap délután a fővárosi rendőrség bevetési osztálya elfogta. Hétfőn hajnalban a férfi bűntársat, majd hétfő délután a másik  feltételezett elkövető nőt is őrizetbe vették - közölte.
   
Kitért arra, hogy a gyanúsítottak tagadják a bűncselekmény elkövetését. A ház közelében lévő ipari kamera segítségével azonban azonosították azokat a ruhákat, amelyeket az elkövetés idején hordtak, és ezt meg is találták lakásukon. A 41 éves takarítónő két társa büntetett előéletű - tette hozzá.
   
Kérdésre Fülöp Valter elmondta: a gyilkos eszköz egyelőre nem került elő, annyit lehet tudni, hogy nem késsel és nem fegyverrel követték el a gyilkosságot. A lakásból számottevő vagyontárgyat nem tudtak elvinni, mert az idős nő nagyon szerény körülmények között élt, 62 ezer forint volt a nyugdíja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.