Három év börtönt kapott a soproni férfi

Bántalmazta feleségét, dulakodott a rendőrökkel, majd le akarta fizetni őket

Jogerősen három év börtönbüntetést szabott ki a Győri Ítélőtábla kedden arra a soproni férfira, aki 2009 februárjában bántalmazta volt feleségét, aztán dulakodott a helyszínre érkező rendőrökkel, majd megpróbálta pár ezer forinttal lefizetni az egyenruhásokat, hogy ne állítsák elő.

2011.05.10 12:52MTI

A táblabíróság Kovács Tamás vezette tanácsa - szemben az első fokon eljáró bírósággal - nem életveszélyt okozó, hanem súlyos testi sértés kísérlete miatt marasztalta el Harcsa Attila Zsoltot. Ezzel az ügyészség álláspontját osztotta, amely szintén enyhébb minősítést kért, s nem adott helyt a védői felvetésnek, amely könnyű testi sértés kimondását kérte. Az ítélőtábla ugyanakkor hivatali vesztegetésben és kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek mondta ki a férfit.
   
A bírói érvelés szerint annak ellenére nem volt bizonyítható, hogy a vádlott meg akarta fojtani volt feleségét, hogy a férfi közös gyermekeiket arra kérte: búcsúzzanak el a nőtől, mert most látják utoljára élve. Az ítélőtábla nem adott helyt annak az ügyészi felvetésnek, hogy vonják meg az apa gyermekfelügyeleti jogát, mondván, ez családjogi, nem pedig büntetőjogi kérdés.
   
A védő a tárgyaláson azzal érvelt: az igencsak ittas vádlott nem ölni akart, hanem azt akarta elérni, hogy a közösen használt lakásból ne menjen el szórakozni új partnerével a nő. Ennek bizonyítékaként az ügyvéd azt hozta fel, hogy noha a vádlott egy 17 centis pengéjű késsel levágta az asszony ruhájáról a gombokat, a nőt nem sértette meg. A hivatali vesztegetés okaként pedig azt jelölte meg, hogy a férfi másnap munkába akart menni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.