A Széchenyi István Egyetem értékes példa lehet

A győri rektor szerint nem kell állami beavatkozással megerősíteni az intézményt

A győri rektor szerint az általa vezetett Széchenyi István Egyetemnek nincs szüksége "állami beavatkozással, átszervezéssel történő megerősítésre".

2011.05.12 14:20MTI

Az intézmény "sokkal inkább értékes példaként tűnhet fel a felsőoktatási szektorban olyan egyetemként, amely minden tekintetben teljesíti a kormányzat takarékosságra és ésszerűségre, valamint a diplomák munkaerő-piaci értékének fokozására irányuló törekvéseit" - írta Szekeres Tamás csütörtökön a keddi felsőoktatási egyeztetés kapcsán.
   
A rektor közleménye szerint a sajtóból értesültek arról, hogy "demonstrációk, megmozdulások szerveződnek az intézmények melletti nyilvános szimpátianyilvánítás érdekében".
   
A Széchenyi István Egyetem vezetősége nem látja szükségesnek ilyen akciók szervezését. "Úgy látjuk, hogy ezt a kérdést nem az utcán kell eldönteni. Az egyetem eredményei, társadalmi, gazdasági támogatottsága továbbra is valószínűtlen forgatókönyvvé teszi az [origo] hírportál által kiszivárogtatott koncepciót" - áll a közleményben.
   
Szekeres Tamás arra kérte kollégáit, az intézmény jelenlegi és leendő hallgatóit, "hogy kellő kritikával olvassák a sokszor elhamarkodottan és megalapozatlanul megjelenő híreket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.