Kontrát Károly hazudott a békével kapcsolatban?

Jobbik: a kormány politikai haszonszerzésre használja a gyöngyöspatai bizottságot

Az úgynevezett egyenruhás bűnözés folyamatát illetve a gyöngyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottság kapcsán szerdai, a Belügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján Volner János azt mondta: a Jobbik megengedhetetlennek tartja, hogy a kormány politikai haszonszerzésre hozzon létre egy eseti bizottságot.

2011.05.11 14:33MTI

A párt frakcióvezető-helyettese szerint a testület "nem a Gyöngyöspatán élő, a cigánybűnözés által fenyegetett emberek (...) szemszögéből szeretné vizsgálni a történteket, hanem a kormány önös politikai céljait szeretné kielégíteni".
   
"Nyilvánvaló hazugságnak" nevezte Kontrát Károly belügyi államtitkárnak azt a kijelentését, hogy a településen évszázadokon keresztül "békében és szeretetben éltek egymással a cigányok és nem cigányok".
   
Szavai szerint tévéfelvételek és feljelentések bizonyítják, hogy Gyöngyöspatán közbiztonsági válsághelyzet alakult ki és az ott élők ezért hívták a településre a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet.
   
Megjegyezte, hogy a bizottság céljai között nincs megjelölve, milyen intézkedéseket kell kidolgozni a gyöngyöspatai közbiztonsági helyzet javítására. Véleménye szerint a kormány erre nem is vár javaslatot, mert a kabinet számára ez a kérdés nem fontos.
   
Kijelentette, hogy a kormány tisztességtelen módon tájékoztatja a közvéleményt, amikor egyenruhás bűnözésről beszél vagy amikor arra hívja fel a figyelmet, hogy valakik megtörték az állam erőszak-monopóliumát. Felrótta azt is, hogy a kormány nem tisztázta, mit kerestek az amerikai nagykövetség munkatársai Gyöngyöspatán.
   
Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy ennek ellenére részt vesznek a bizottság munkájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.