Mennek a levesbe?

MSZP: a kormány államosítaná a fővárosi kórházakat

Az MSZP birtokába került kormány-előterjesztés szerint a főváros egészségügyi intézményei közül tizenkettőt kívánnak államosítani, eszköz- és ingatlanvagyonukkal együtt.

2011.05.08 13:26MTI

Ezt közölte Kökény Mihály szocialista képviselő vasárnap, budapesti sajtótájékoztatón.

Az MSZP szerint ezt legalább öt problémát vet fel - mondta Kökény Mihály. Egyebek mellett kiemelte, az előterjesztés eleve számol azzal, hogy a HM kórház, a Semmelweis Egyetem és a sportegészségügy fejlesztésénél - új forrásként - bekalkulálható a fővárosi egészségügyi ingatlanportfólió felhasználása.

Ezekre 80 milliárd forinttal számol az előterjesztés - közölte Havas Szófia, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi bizottságának tagja.

A szocialista politikus hozzátette: amennyiben ezt a 12 intézmény ingatlanjainak 130 milliárdos összértékéből kívánják fedezni, az azt jelenti, hogy az intézmények több mint a felét be akarják zárni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.