Vádol az LMP

Fideszes belharcok gubancolták be a fonódó villamosprojektet?

Az LMP fővárosi frakciója szerint a Fidesz belharcainak áldozatává válhat a budai fonódó villamosok projektje.

2011.05.06 12:39MTI

A párt közleményében úgy fogalmaz, a magát nemzeti együttműködés kormányának nevező Fidesz saját háza táján sem képes kordában tartani a politikai és gazdasági érdekcsoportokat, aminek most 2 millió ember issza meg a levét.

Kiemelik: az Óbudát Újbudával összekötő villamosvonal megépítését a II. kerület fideszes vezetésén kívül szinte mindenki - civilek, a főváros, ellenzéki pártok, valamint a közlekedési szakma és a további érintett kerületek is - támogatják.

Az LMP szerint a beruházásról még a II. kerület által felkért szakértő, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) is azt állapította meg, hogy a kerület által felvetett problémák nagy része valótlan, kisebb része pedig körültekintő tervezéssel és kivitelezéssel könnyedén kezelhető, vagyis szó sincs a közúti forgalom zavarásáról; a projekt egyértelműen hasznos és támogatandó.

Szerintük a II. kerület egyszerűen hazudik - a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) asszisztálása mellett -, amikor azt állítja, hogy a tanulmány őket igazolja.


Az ellenzéki párt aláhúzza továbbá, hogy a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hektikusan változó álláspontja és kompromisszumképtelensége sem tett jót az ügynek.

Az LMP szerint a II. kerület által javasolt Frankel Leó úti vonalvezetés nem biztos, hogy rosszabb lenne a Margit híd alatti "fonódást" tartalmazó terveknél.

Az LMP szerint a főváros és a kerület mellett mára a kormány is tehetetlen, hiszen nem érdeke a főváros mellé állnia a parlamentben jelentős létszámban jelen lévő kerületi képviselőkkel szemben. "Ezzel egy rendkívül káros új front nyílt, ahol az önkormányzati politikát a parlamenti érdekek mentén manipulálják" - fűzik hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.