"Ez nem személyes ügy"

Láng Zsolt Budát félti a fonódó villamosprojekt miatt

A II. kerületi polgármester továbbra is ellenzi a budai fonódó villamosprojektet, amely szerinte egész Buda számára évtizedekre káros hatással lehet.

2011.01.24 07:15ma.hu/Magyar Hírlap

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban azt mondta: nem igaz a Budapesti Közlekedési Központ azon állítása, hogy uniós támogatástól eshet el a projekt, ha az önkormányzat nem járul hozzá az építési engedélyhez. Véleménye szerint ugyanis a jelenlegi, jóval nagyobb keret 2013-ig bármilyen közösségi közlekedési fejlesztést célzó projekt rendelkezésére áll.

Hangsúlyozta: ez nem személyes ügy, ugyanis a második kerületi önkormányzat képviselő-testülete egyhangúlag döntött a kérdésben. Állítása szerint a beruházó 2009 óta nem veszi figyelembe a kerület álláspontját az ügyben.

A polgármester az interjúban elmondta: nem tartja szerencsésnek, hogy Tarlós István főpolgármester a sajtóban üzenget egy kerületi polgármesternek, azt pedig különösen nem, hogy "csúsztatásokkal, és félretájékoztatásokkal terhel" egy szakmai, várospolitikai kérdést.

Láng Zsolt beszélt arról is, hogy jogilag és racionálisan is elképzelhetetlennek tartja azt a felvetést, hogy a fővárosi önkormányzat felügyeletet gyakoroljon a budapesti közutak felett. Támogatja viszont, hogy egységes parkolási rendszer jöjjön létre a fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.