Kiakadt az IKSZ

"Gyurcsány hagyja abba az uszítást!"

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy hagyja abba a kormány elleni nyílt uszítást és ne tervezzen puccskísérleteket, "bármennyire is sajátja ez egy kommunista politikusnak".

2011.05.02 16:18MTI

Stágel Bence a szervezet elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője és Törcsi Péter ügyvezető alelnök közleményében azt írta, hogy a volt miniszterelnök továbbra is képtelen beletörődni abba, hogy demokratikus választásokon a pártja alulmaradt és a magyar választók ítéletet mondtak politikájáról, és ország-rombolásáról.

Hozzátették: Gyurcsány beszédében azt mondta, nem gyűlöli ellenfeleit, de megveti őket. "Mi kereszténydemokrataként egyiket sem tesszük, viszont javasoljuk Gyurcsánynak, tartózkodjon a további kirohanásoktól és hathatósan tanulmányozza, hogyan kell növekedési pályára állítani Magyarországot" - fogalmaztak állásfoglalásukban, és kiemelték: Gyurcsány Ferenc visszatalált gyökereihez.

Utalva a volt kormányfő által a Moszkva tér átnevezése kapcsán megfogalmazottakra, azt üzenték Gyurcsány Ferencnek, hogy a rendszerváltás két évtizeddel ezelőtt már végbement, a KISZ és az MSZMP megszűnt, ebből következik, hogy Magyarországnak nincs szüksége Moszkvától semmiféle jóváhagyásra, különösen nem budapesti közterületek elnevezésénél.


"Jól látszik, hogy Gyurcsány Ferenc semmibe veszi az ország érdekét és ugyanazok a régi kommunista reflexek vezérlik a politikáját, amelyek vezérelték őt KISZ KB titkárként" - fogalmaztak a kereszténydemokrata politikusok, akik a volt kormányfő által előző nap többször hangoztatott "No pasaran! Nem törnek át!" szlogenről kiemelték: azt máig használják kommunista és anarchista körökben.

Gyurcsány Ferenc tekintette már példaképének a kommunista Che Guevarát, most pedig egy spanyolországi kommunistát idézett, akit Sztálin fegyverrel és pénzzel támogatott, akinek az oldalán harcolt többek között Gerő Ernő, Rajk László, Münnich Ferenc, Zalka Máté és sokan mások, akik közreműködtek Magyarország tönkretételében a kommunista diktatúra idején - írták, hozzátéve: őket nevezik "spanyolosoknak", akik a polgárháború évei alatt a történelem egyik legvéresebb keresztényüldözését hajtották végre, lemészárolva ártatlan híveket és papokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.