Ritka anyagcsere-betegségeket szűrnek

Újszülöttkori szűrőprogram indul magyar-román együttműködéssel

Túri Sándor, a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájának vezetője hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen közölte: uniós támogatással fejlesztik a ritka anyagcsere-betegségek újszülöttkori szűrését Aradon, Temesváron és Szegeden.

2011.05.02 11:43MTI

Szegeden három éve végzik tizenegy magyarországi megye évente mintegy ötvenezer újszülöttjének szűrését huszonhat ritka anyagcsere-betegségre – mondta a professzor a programot bemutató sajtótájékoztatón.
   
A két romániai és a magyarországi egyetem által elnyert mintegy kétmillió eurós támogatásnak köszönhetően Szegeden emelt szintű szűrőközpontot alakítanak ki, Temesváron fejlesztik a meglévő egységet, Aradon pedig egy újat alakítanak ki – közölte a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.