Richard Field tényleg börtönbe kerül?

Gyöngyöspata: rémhírterjesztés miatt tesz feljelentést a Jobbik

A párt szóvivője szerint a Jobbik rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen.

2011.04.29 14:41MTI

Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy két esetet neveznek meg a feljelentésben: az egyik, hogy Richard Field amerikai üzletember "romamentő akciót és evakuálást" szervezett, azt a látszatot keltve - mondta -, mintha valami nagyon különös életveszélyes helyzet alakult volna ki a gyöngyöspatai romákat illetően.

A másik ilyen esetnek nevezte Gyurcsány Ferencnek azt a blogbejegyzését, amelyben a volt kormányfő úgy fogalmaz, hogy a településen "nem cigánykérdés van, hanem nácikérdés és egyre inkább így van és így lesz az egész országban".
   
Mirkóczki Ádám úgy ítéli meg, hogy mindkét érintett nyilatkozatai kimerítik a Btk.-nak a közveszéllyel fenyegetéssel, illetve a rémhírterjesztéssel kapcsolatos fejezeteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.