A halottak száma meghaladta a háromszázat

Schmitt Pál részvétét fejezte ki Barack Obamának a tornádó áldozatai miatt

Táviratban fejezte ki részvétét Schmitt Pál köztársasági elnök Barack Obama amerikai elnöknek az Egyesült Államok délkeleti államait sújtó tornádó halálos áldozatai miatt.

2011.04.29 14:19MTI

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára pénteken feltett távirat szövege szerint Schmitt Pál szomorúan értesült arról, hogy heves viharok és tornádók söpörtek végig az Egyesült Államok több déli államán, emberéleteket követelve és óriási károkat okozva. A magyar nép nevében az államfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak. "Szívünkben és imáinkban azok felé fordulunk, akiket ez a pusztítás sújtott" - írta az államfő.
   
Schmitt Pál sikert kívánt a tragédia következményeinek enyhítéséhez, az újjáépítéshez. Mint írta, "biztosak vagyunk abban, hogy az amerikai nép legyőzi ezt a szörnyű természeti katasztrófát".
   
Az Amerikai Egyesült Államok hét délkeleti államában múlt péntek óta mintegy háromszáz tornádót észleltek, a halálos áldozatok száma meghaladta a háromszázat. Az áldozatok kétharmada Alabamában vesztette életét - abban az államban Barack Obama szövetségi szükségállapotot hirdetett ki. Arkansasban, Mississippiben, Tennesseeben és Virginiában a helyi kormányzók hirdettek ki rendkívüli állapotot.
   
A mostani a legsúlyosabb természeti csapás a 2005-ös Katrina hurrikán óta, amely mintegy 1800 ember halálát okozta. Biztosítási szakemberek szerint a károk több milliárd dollárra tehetők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.