Elismeri, támogatja

Tőkés: hitelesen nemzeti és európai alaptörvény született

Tőkés László szerint "hitelesen nemzeti és egyben európai" alaptörvényt sikerült Magyarországnak megalkotnia.

2011.04.27 13:11MTI

Az Európai Parlament (EP) alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az országhatárok által elszakított magyar nemzetrészek különösen értékelik, hogy - amint azt az új alaptörvény rögzíti - Magyarország felelősséget visel és vállal a határain kívül élő magyarok sorsáért.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke kiemelte: nemzeti viszonylatban is példamutató, hogy az alaptörvény mind a hazai, mind a határon túl élő magyarok egyéni és közösségi jogait, valamint közösségi önkormányzathoz való jogát elismeri és támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.