A vadászlobbi áll a "tisztogatás" hátterében?

LMP: ostoba lépés volt a génmegőrzési osztályvezető leváltása

Az LMP szerint "felháborító és ostoba" lépés volt Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, hogy leváltotta Rodics Katalint, a biodiverzitás és génmegőrzési osztály vezetőjét.

2011.04.18 12:07MTI

A párt hétfői közleményében úgy fogalmazott: a sajtóhírek szerint Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes és a mögötte álló, védett madarak kilövését szorgalmazó vadászlobbi áll a "tisztogatás" hátterében.
   
Hangsúlyozták, hogy Rodics Katalin évtizedek óta kormányoktól függetlenül végzett kiemelkedő szakmai munkát, amit a hazai zöld civil szervezetek, a tudományos szféra és nemzetközi szakmai fórumok is elismertek. Jelentős szerepe volt a génmódosított növények termesztésére vonatkozó hazai moratórium kiharcolásában, az őshonos, tájfajta növény- és állatfajok megőrzésében, az ezek génjeit őrző tápiószelei génbank megmentésében - olvasható a közleményben.
   
"Olyan cél érdekében küzdött tehát, amelyeket a jelenlegi kormány prioritásként és Magyarország érdekeként hangoztat, de amelyeket a jelek szerint egy pillanat alatt feláldoz a hobbiból védett madarakra lövöldözni kívánó miniszterelnök-helyettes és lobbi csoportja kicsinyes bosszúvágya miatt" - közölték hozzátéve: ha a hozzáértő, szakmai véleményükért az aktuális hatalomtól függetlenül mindig kiálló, európai színvonalon teljesítő tisztségviselőket eltávolítják, azzal az Orbán-kormány nyíltan bevallja, hogy a politikai bosszú nem csak a szakmai tisztességnél, de a nemzeti érdeknél is fontosabb számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.