Több módosító javaslat megfelel az LMP-nek

LMP: hol marad az ökoszociális piacgazdaság és a fenntartható társadalom eszménye az alaptörvényből?

Az új alkotmányra vonatkozó javaslatba a módosító indítványokkal több olyan jog is visszakerült, amelyeket az LMP elvárt, de a javaslatból továbbra sem rajzolódik ki az ökoszociális piacgazdaság és a fenntartható társadalom eszménye az ellenzéki párt szerint.

2011.04.15 10:54MTI

Szilágyi László, az LMP fenntarthatósági kabinetjének vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, pártja szerette volna, ha az alaptörvényben megjelenne a reparáció elve, vagyis az, hogy a környezeti károk esetén a szennyezőnek kell fizetnie és neki kell viselnie a felelősséget a helyreállításért is.
   
Példaként említette, hogy a vörösiszap-katasztrófa esetében még fél évvel a gátszakadás után sem derült ki, hogy miből és milyen formában történik meg a kárelhárítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.