Le akarják győzni a Fideszt

Az ő oldaluk: Gyurcsány az LMP-vel kokettálna

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP és az LMP közös jelöltet indítva legyőzhette volna a Fideszt a vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választáson. A volt miniszterelnök erről hétfői Facebook-bejegyzésében ír, hangsúlyozva: "ha a Fideszt le akarjuk győzni, akkor szorosabb együttműködésre lesz szükség a mi oldalunkon".

2011.04.11 14:27MTI

A szocialista politikus szerint bár a zuglói időközi választásokról szóló hírek azt sugallják, hogy a kormánypárti jelölt magabiztosan győzött, a Fidesz alig több mint fél év alatt majdnem 10 százalékpontot vesztett, a szocialisták lényegében ugyanennyit javítottak eredményükön, és javított az LMP is.

"Összességben az történt, hogy a demokratikus ellenzék két pártja, az MSZP és az LMP együttesen ugyanannyi szavazatot kapott, mint a Fidesz-Jobbik-páros" - írja, majd megjegyezi: ez "már majdnem siker" és előrevetíti egy későbbi fordulat reális esélyét.

Ehhez azonban - folytatja Gyurcsány - szorosabb együttműködés kell, mivel "a számokból egyelőre az látszik, hogy külön-külön még megverhetők vagyunk, együtt viszont esélyesek".


A zuglói 1-es számú választókerületben tartott időközi képviselő-választást a fideszes Tildy Balázs a szavazatok 39,1 százalékát szerezve nyerte meg. A szocialista Demeter Márta a voksok 30,3 százalékát kapta; a harmadik az LMP-s Kaibinger Gábor lett 17,5 százalékkal. A Jobbik jelöltje, Czeglédi János a negyedik helyen végzett 8,3 százalékkal, a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete jelöltje, Benedettiné Kiss Renáta 3,7 százalékot kapott, a Munkáspárt színeiben induló Hajdu József 1,1 százalékot szerzett.

A választási részvétel 27 százalékos volt. A voksolást azért kellett kiírni, mert Garaba Imre fideszes politikus családi okokra hivatkozva lemondott mandátumáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.