A Jobbik felelősségre vonást követel

Rendőri túlkapások a Fradi-Újpest meccsen?

Apáti István keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: a Jobbik szerint az április elsejei Ferencváros-Újpest NB I-es labdarúgó mérkőzésen több rendőri túlkapás is történt.

2011.04.12 11:16MTI

Az ellenzéki párt követeli az érintett rendőrök "kemény felelőségre vonását". A jobbikos országgyűlési képviselő, aki maga is jelen volt a hivatkozott mérkőzésen, elmondta: két konkrét túlkapásnak is szemtanúja volt.

Először rögtön a mérkőzést követően, amikor a rendőrök "minden ok nélkül rátámadtak a kifelé vonuló hazai szurkolókra", másodszor pedig egy közeli vendéglátóhely előtt, ahol a rendőrök szintén ok nélkül megütöttek több szurkolót, egyet pedig kiemeltek a tömegből és "hatan ugrottak rá".    

Apáti István hozzátette: több rendőr azonosító számát is megjegyezte és kész tanúskodni, ha szükséges.     Az ellenzéki politikus kiemelte: a meccs biztosításában "óriási parancsnoki hibákat követtek el" és szerinte néhány rendőrnek az volt a hozzáállása, hogy "ha nincs balhé, akkor majd mi csinálunk". Pedig hosszú idő után ez lehetett volna az első szurkolói incidens nélküli mérkőzés - véli Apáti István.    

Frakciótársa, Zagyva György Gyula hozzátette: ha a Magyar Labdarúgó Szövetség valóban néhány éven belül több mint tízezer fős átlag nézőszámot akar elérni, akkor az ilyen eseteket is ki kellene vizsgálnia, mert ez sok családot visszatart a meccsre járástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.