"Vissza kellett volna utasítani"

MSZP: a kormánynak nincs hatásköre a közmédiumok belügyeiben

A szocialista Mandur László szerint a Ház vezetésének vissza kellett volna utasítania a jobbikos Vágó Sebestyén hétfői interpellációját, mivel a képviselő a Magyar Rádió belügyeire vonatkozó kérdést tett fel, ebben pedig a kormányzatnak nincs kompetenciája.

2011.04.11 17:15MTI

Mandur László elmondta: a szocialista frakció nem szavazott Fónagy János államtitkári válaszáról, ugyanis a kormánynak nincs hatásköre a független közmédiumok belügyeit illetően. Azzal, hogy az Országgyűlés vezetése nem utasította el a jobbikos interpellációt, a kormány képviselője pedig megválaszolta azt, valójában beismerték, hogy kormányzati hatáskörnek tekintik a közmédia feletti rendelkezést - tette hozzá.

Vágó Sebestyén hétfői interpellációjában az MR2-Petőfi rádió zenei kínálatáról kérdezte a fejlesztési államtitkárt, kiemelve: elvárható, hogy a népzenét kedvelők és a nemzeti rock rajongói is élvezhessék annak kínálatát.

Válaszában Fónagy János elmondta: a rádióknál alapvető elvárás, hogy a zenei művek közzétételére szánt műsoridő legalább 35 százalékát magyar zenei művek bemutatására fordítsák, ugyanakkor a médiaszabályozásban előírtakat nem a kormánynak kell betartatnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.