Nem szorítható háttérbe a szociális párbeszéd

VDSZ: elfogadhatatlan az új Munka Törvénykönyvének tervezete

Székely Tamás, az érdekképviselet elnöke budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) tiltakozik a szociális párbeszéd háttérbe szorítása ellen, és jelenlegi formájában elfogadhatatlannak tarja a tervezett új Munka Törvénykönyvét, ezért több ezer taggal részt vesz a szombati budapesti szakszervezeti demonstráción.

2011.04.07 12:37MTI

Várhatóan huszonegy európai ország több tízezer munkavállalója jön az Európai Unió (EU) pénzügyminisztereinek gödöllői ülésére időzített tüntetésre, amelyet hat magyarországi érdekképviselet szervez azért, hogy tiltakozzon az európai megszorító politika ellen.
   
Székely Tamás hangsúlyozta: a VDSZ ezt az alkalmat ragadja meg arra, hogy felhívja Európa figyelmét a magyarországi szakszervezeti problémákra, és arra, hogy "a kormány semmibe veszi a szociális partnereket, és rendre visszaveri egyeztetési kísérleteiket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.