Már az átnevezés sem tetszik nekik

MSZP: folytatódik a "jövőfelélő káosz" a fővárosban

Az MSZP szerint a közterületek tervezett átnevezésével a "jövőfelélő káosz" folytatódik a fővárosban.

2011.04.06 10:33MTI

Horváth Csaba, a párt budapesti frakcióvezetője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülésének kezdete előtt újságíróknak elmondta: a városvezetés olyan súlyos kérdésekről akarja elterelni a figyelmet, hogy a jövőben miként csorbulhatnak a fővárosi polgárok eddigi legfontosabb, a minőségi oktatáshoz és szociális ellátáshoz fűződő jogai.

A szocialista politikus szerint a legfontosabb ügynek kikiáltott közterületi névváltoztatás helyett olyan, valóban fontos kérdésekkel kellene foglalkozni, mint például, miért kell mintegy 130 alkalmazottat elbocsátani a gyermekvédelmi ágazatban, vagy miért kell tizenkét gimnáziummal felrúgni az együttműködést, illetve miért kell leépíteni a pedagógiai módszertani intézetet.


Horváth Csaba a Roosevelt tér, általa pótcselekvésnek minősített névváltoztatására kitérve hangsúlyozta: a tér névadójának rendkívül nagy szerepe volt Budapest felszabadításában. Mint mondta, az Egyesült Államok volt elnökének személye a "magyar és az amerikai nemzet közötti együttműködést szimbolizálja. A politikus úgy fogalmazott a "legnagyobb demokrata hírében álló" Széchenyi István, ha "itt lenne közöttünk", biztosan nem kívánná, hogy nevével "egy nemzetek közötti barátság megromlásához járuljon hozzá".

A fővárosi MSZP frakcióvezetője két héttel ezelőtt a BKV 19 milliárdos támogatásával kapcsolatban, a közgyűlés ülésén azt mondta, megeszi "gumicukor kalapját", ha március végéig megérkezik a BKV számlájára az összeg.

A kormány azóta 10 milliárd forintot utalt át, Horváth Csaba azt mondta: jogilag nem teljesítették az ígéretet, mert csupán a beígért összeg fele érkezett meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.