Hende Csaba bizalma töretlen

HM: nincs Gubcsi-ügy

Nincs Gubcsi-ügy, Hende Csaba honvédelmi miniszter bizalma töretlen Gubcsi Lajos ügyvezető igazgató iránt.

2011.03.18 13:07MTI

A minisztérium közleménye szerint folytatják a tárca gazdálkodásának átláthatóvá tételét és az előző kormányok idején elkövetett súlyos visszaélések feltárását.

A Zrínyi Média Kft. által megjelentetett 1000-1100 évvel ezelőtt című kiadvány a soros európai uniós elnökség időszakára, elsősorban a Honvédelmi Minisztérium protokollcéljaira készült ajándék - írták. Hozzátették: a kötet előállítása a korábbi, kötetenkénti 5-10 ezer forintos költségű hasonló könyvekhez képest darabonként körülbelül 600 forintba került.

A könyv előállítási költségei a tárca indoklása szerint azért voltak ilyen kedvezőek, mert Gubcsi Lajos a könyv szerkesztőjeként mindössze bruttó 75 ezer forint tiszteletdíjban részesült. Az említett összegen kívül már csak a nyomdaköltségért kellett fizetni - tették hozzá.

Gubcsi Lajos - fotó: MTI


A tárca közleménye kitér arra is, hogy a Zrínyi Média Kft. ügyvezetőjének kertjében található Attila-szobor felállítására - egyes sajtóhírekkel ellentétben - egyetlen forint közpénzt sem fordítottak. Az új ügyvezető igazgató vezetése óta a kft. működési költségei a minisztérium szerint jelentősen csökkentek, a cég a tavalyi évhez képest mintegy 300 millió forinttal kisebb költségvetésből gazdálkodik.

"A korábbinál jelentősebb feladatellátás mellett Gubcsi Lajos számos olyan visszaélésre derített fényt, amely alapján Hende Csaba honvédelmi miniszter a cégnél korábban elkövetett 20 bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen" - írták.

Gubcsi Lajos, a HM médiacége, a HM Zrínyi Média Kft. ügyvezetője csütörtökön közleményben jelentette be, hogy pert indít a Magyar Nemzet újságírója és az MSZP ellen.

Gubcsi Lajos cáfolta a lap állítását, ami szerint több mint egymillió forintért nyomtattatta volna ki saját könyvét az általa vezetett társaság költségvetéséből.

Feljelenti az MSZP-t a közpénzek elsíbolásával vádolt Gubcsi

Ahogy arról korábban írtunk: feljelenti az MSZP-t Gubcsi, mivel a párt "beszállt" a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs cége, a Zrínyi Média Kft. körül kialakult küzdelembe úgy, hogy a párt közleménye cáfolja a jelenlegi cégvezetés állításait és a mérleg mutatta eredményeket, amivel belevágnak a Zrínyi Média üzleti tisztességébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.