Bajban vannak a médiamunkások

Börtönben van a Líbiában eltűnt brazil tudósító

Egy Tripoli közelében lévő börtönben tartják fogva a vasárnap óta eltűnt brazil tudósítót - jelentette be csütörtökön lapja, az O Estado de Sao Paulo. A The Guardian brit újság nem tud biztosat a saját kiküldött újságírójáról.

2011.03.10 20:42MTI

A brazil lap közölte, hogy országa tripoli nagykövetsége már dolgozik Andrei Netto kiszabadítása érdekében, aki titokban lépett be Líbia területére. Az újságíró az értesülések szerint jól van.

A The Guardian közölte, hogy egyelőre nem tudnak az emberükről, Ghait Abdul-Ahadról, aki brazil kollégájával együtt utazott Líbiába, és vasárnap óta nem jelentkezett. A lap közel-keleti szerkesztője Tripoliba utazott, hogy felvegye a kapcsolatot a hatóságokkal az ügyben.

A líbiai állami televízió csütörtökön bejelentette, hogy folyamatban van három holland katona kiszabadulása. Az országba illegálisan belépő katonákat egy görög-máltai küldöttségnek adják át - közölte. A három hollandot február 27-én fogták el, miközben civilek helikopteres kimenekítésével foglalkoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.