Nem valószínűtlen a jó idő

Hamarabb kopogtat a tavasz, mint gondolnánk!

Szerdán reggel szinte országszerte derült égboltra ébredhetünk, száraz, gyengén szeles idő várható, ám foltokban köd vagy pára képződhet.

2011.03.09 07:33idokep.hu

-3 és -9°C-ot mérhetünk a leghidegebb órákban. Napközben folytatódik a száraz, napos idő, csak a késő délutáni óráktól kezdődően növekedhet meg némileg északnyugat felől a felhőzet. A délies szél gyenge marad, a Kisalföldön élénkülhet meg átmenetileg a légmozgás. A csúcshőmérsékletek 5 és 10°C között alakulnak.

Csütörtökön reggel változóan felhős időre ébredhetünk, délen lesz a kevesebb felhő az égen. A Dunántúlon elszórtan kisebb zápor kialakulhat. Gyenge déli szél mellett 0 és -5°C közé hűl a levegő.

A következő napokban tovább melegszik a levegő, változóan felhős idő várható, elszórtan záporokkal. A hétvégére a legtöbb helyen már 10°C fölé emelkedik majd a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán ismét gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Álmatlanság, nyugtalanság jelentkezhet, egyeseknél dekoncentráltság is felléphet. Az érzékenyebbek szaporább szívverést, felgyorsult anyagcserét, valamint vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Sok lesz a napsütés, mely jótékonyan hat a közérzetünkre, ám kissé még hűvös lesz az idő, ezért a szabadban öltözzünk rétegesen, ügyeljünk arra, nehogy megfázzunk! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán reggel foltokban köd illetve pára képződhet, ezek területén a lecsökkent látástávolság miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani! A melegfront miatt tompábbak, fáradtabbak lehetünk, ügyeljünk a közlekedésben részt vevő többi társunkra! Ezen kívül csak az erős napsütés zavarhatja meg a derültebb helyeken közlekedőket. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Mátraszentistván 50-100 cm
Eplény - 50-100 cm
Kékestető 25-50 cm
Visegrád - Nagyvillám 20-40 cm
Szilvásvárad 0-1 cm
Sátoraljaújhely 0-8 cm
Dobogókő 4-8 cm
Bánkút 0-3 cm
Nagy Hideg-hegy 1 cm
Mátraszentlászló 0-10 cm
Tokaj Kopasz-hegy 0-14 cm
Budapest, Normafa 0 cm
Zebegény 0 cm

Havazás a következő napokban nem lesz, a felmelegedés miatt pedig a hegyekben is folytatódik az olvadás.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.