Zöldbe öltözik az Országgyűlés volt elnöke?

Szili szerint az alkotmányban meg kell jelennie a környezet védelmének

Szili Katalin szerint az új alkotmányban meg kell jelennie a környezet védelmének. Az Országgyűlés volt elnöke hangoztatta: a következő generációk létfeltételeinek biztosítását jelenti a természeti erőforrások védelme.

2011.03.09 07:25ma.hu

Szili Katalin, aki a nemzeti konzultációs testület tagjaként részt vesz az új alaptörvény készítésében, úgy fogalmazott: a környezet védelme mindannyiunk kötelessége, és ezt állampolgári kötelezettségként is szükséges megjeleníteni.


A Szociális Unió elnöke szerint az alkotmányba bele kellene foglalni az ivóvíz, a termőföld, a tiszta levegő, a biológiai sokféleség és az élővilág védelmét, ami szavai szerint egyben globális felelősségvállalást is jelez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.