Demográfiai vitanap a parlamentben

Hogyan állítanák meg a pártok a népességfogyást?

Hosszú távra tervezett, ciklusokon át biztonságot adó családpolitika szükségességére hívták fel a figyelmet a kormánypártok vezérszónokai a parlamentben megrendezett demográfiai vitanapon.

2011.03.08 12:32MTI

Az ellenzék szerint a kormány intézkedései nem segítik elő a gyermekvállalást.
   
A jobbikos Z. Kárpát Dániel kezdeményezésére - jobbikos, fideszes és KDNP-s képviselők támogatásával -, "A magyar népességfogyás megállításának sürgető szükségessége" címmel megtartott politikai vitában a Fidesz vezérszónoka azt hangsúlyozta, hogy a családok biztos alapját a házasság adja. A KDNP szerint az elköteleződés hiánya jelenik meg a házasságkötések alacsony számában.
   
Az MSZP vezérszónoka szerint a szegénység és a tartós munkanélküliség újratermelődésének veszélye is fenyegeti a gyermekvállalást. A Jobbik képviselője a demográfiai válságról szólva arról is beszélt, hogy a magyar lakosság 30 éve fogy, a cigány kisebbség népességgyarapodása pedig "robbanásszerű". Az LMP vezérszónoka egyebek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy nők foglalkoztatásának növelése javítja a demográfiai mutatókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.