Múlt szombaton szállították kórházba

Agyhártyagyulladás - rohamosan javul a halásztelki kislány állapota

Rohamosan javul a fertőző agyhártyagyulladás miatt múlt szombaton kórházba szállított halásztelki óvodás kislány állapota.

2011.03.01 16:23MTI

Urbán Miklósné helyi Tündérkert Óvoda vezetője a családtól kapott információkra hivatkozva kedd délutánelmondta, hogy a hétvégén még életveszélyes állapotban lévő 4 éves kislányt tudomása szerint kedden dél körül sikerült felébreszteni.

A család bizakodó, mert az orvosok úgy nyilatkoztak, hogy a gyermek jól reagál a gyógyszerekre és minden remény megvan a teljes felépülésére. Újabb megbetegedést nem észleltek az intézményben.

Az óvodavezető hozzátette: intézményük és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hatékony együttműködésének, valamint a gyors megelőző intézkedéseknek köszönhetően újabb megbetegedés nem fordult elő.

A szülők, illetve Halásztelek lakói kezdenek megnyugodni, hétfőtől remélhetőleg az óvodában is teljes lesz a létszám (sokan a megfertőződéstől félve inkább otthon tartották a kicsiket).

A Pest megyei tiszti főorvos hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nincs agyhártyagyulladás-járvány Halásztelken, s a helyi óvodába járók közül jelenleg egyetlen kisgyermeket ápolnak meningococcus fertőzés miatt kórházban.

A másik két, kórházi ápolásra szoruló óvodásnál kizárták az agyhártyagyulladás gyanúját. Homor Zsuzsanna tájékoztatása szerint miután megkapták a bejelentést arról, hogy a halásztelki Tündérkert Óvodából egy kislány fertőző agyhártyagyulladásban szenved, a családtagokat és a kislány óvodai csoporttársait 2 napig szedendő ingyenes antibiotikummal látták el, míg az óvoda többi csoportjából azok, akiknél szintén indokolt volt a fokozott védelem, hétfőn kapták meg a tablettákat.


A középső csoportos kislányt múlt szombaton kellett fertőző agyhártyagyulladás miatt a fővárosi Szent László kórházba szállítani, miután átesett egy hányással, hasmenéssel járó fertőzésen és egy bárányhimlőn. Úgy tudni, hogy a gyermek legyengült immunrendszere játszhatott közre a fertőző agyhártyagyulladás kialakulásában.

Az óvoda vezetője szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyengélkedő kicsiket ne vigyék óvodába, de több, a munkahelyét féltő szülő nem tartja be ezt a szabályt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.