Legalább 4-6 hét a felépülés...

Van esély a gyógyulásra - Szabó Gyula agyhártyagyulladással fekszik kórházban

Tavaly decemberben már kapott egy agyvérzést - Most sajnos újra kórházba szállították a Nemzet Színészét. Szabó Gyula vasárnap reggel életveszélyes állapotba került, az intenzív osztályon kezelik fertőzés gyanújával.

2009.10.14 08:15Fotó: zeneker.hu

Közel egy éve agyvérzést kapott Szabó Gyula - Vasárnap azonban újra rosszul lett a Nemzet Színésze, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az intenzív osztályon kezelik fertőzés gyanújával, mélyaltatásba helyezték, hogy megkíméljék a fájdalmaktól - adta hírül a Napi Ász.

Az agyhártyagyulladás tünetei a megkérdezett orvos szerint igen megviselik a 79 éves színész szervezetét - Dr. Bense Tamás szerint ez a betegség általában valaminek a szövődménye.

Lehet valamilyen vírus vagy bakteriális fertőzés, krónikus betegség vagy előzőleg elszenvedett agyvérzés következménye - mondta a Napi Ásznak az orvos.

Hozzátette: a betegség nagyon magas lázzal és hányással jár, a beteg tarkója kötötté válik, a tagjait nem tudja mozgatni, járászavar, csillapíthatatlan fejfájás és eszméletvesztés is járulhat mindenhez.

Dr. Bense Tamás a Napi Ásznak elmondta: megfelelő kezelés mellett van esély arra, hogy Szabó Gyula teljesen felépüljön. Ha azonban egyéb szövődmény nem alakul ki, akkor is legalább 4-6 hétre van ehhez szükség.

Psota Irén a Napi Ászon keresztül fejezte ki aggodalmát és azt üzente kedves pályatársának: mielőbb gyógyuljon meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.