Közeleg az új alkotmány

Surján: nem változnak a magzatvédelmi szabályok

Az új alkotmány nem változtatja meg a jelenleg érvényes magzatvédelmi szabályokat - hangsúlyozta Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő a Fidesz-KDNP-frakciószövetség csütörtöki, siófoki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

2011.02.10 13:43MTI

Mint hozzátette, ennek rögzítésével elejét akarják venni annak, hogy a témával kapcsolatban - esetleges téves feltételezések miatt - felesleges vita induljon.

Szájer József
fideszes európai parlamenti képviselő az új alkotmányt érintő alapelveiket ismertetve elmondta: a Fidesz-KDNP nem tervezi az államszervezet jelentős átalakítását, méltó preambulumot szeretnének az alaptörvény elejére, korlátokat építenének be a szövegbe az eladósodással szemben, szabályoznák a közpénzügyeket az átláthatóság jegyében; beépíteni javasolják az alkotmányba a természeti és kulturális környezet védelmét, valamint az Európai Alapjogi Chartát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.