Tisztújító küldöttgyűlést kell összehívni!

Tisztújítást követelnek meghatározó SZDSZ-esek is

Eörsi Mátyás, Béki Gabriella, Gulyás József - meghatározó SZDSZ-esek, akik már nemcsak "mikrofonon kívül", hanem névvel vállalt nyilatkozatban is tisztújítást követelnek a kisebbik koalíciós pártban.

2008.03.19 08:21Magyar Nemzet

A szabad demokraták országos tanácsa április 5-én dönt arról, hogy összehívja-e a párt tisztújító küldöttgyűlését. A Kóka-lobbi ezt igyekszik megakadályozni.

A kialakult helyzetben minden nap tovább mélyíti a válságot, tovább hitelteleníti a pártot – mondta a Magyar Nemzetnek Gulyás József, az SZDSZ országos tanácsának elnöke. Az országos tanács pedig a jelen helyzetben különösképp fontos testület: e grémium jogosult ugyanis összehívni a párt tisztújító küldöttgyűlését. Amely küldöttgyűlésen egyébként semmi nem történhet olyan módon, mint ahogyan történt korábban.

A kérdés már nem csupán úgy merül föl, hogy legyen-e új elnökválasztás a pártban; Béki Gabriella is azt vallja, hogy az SZDSZ minden választott testületét, így az ügyvivőket és az országos tanács tagjait is újra kellene választani.

Ezzel egyet ért Gulyás is, annak ellenére, hogy az országos tanács tagjainak újbóli választása az ő személyét is érintheti.

Eörsi Mátyás a minap nyilatkozott úgy, hogy tisztújításra van szükség a tavalyi elnökválasztási botrány miatt. Egy esetleges rendkívüli tisztújítás főszereplője szinte biztosan Fodor Gábor lenne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.