Öltözzön melegen!

Barátságtalan, hideg időnk lesz

Szerdán reggel gyenge légmozgásra készülhetünk, sokfelé teljesen leáll a szél, ezért országszerte makacs, sűrű ködfoltok képződnek.

2011.01.19 08:15idokep.hu

A szürke, lehangoló időben számottevő csapadék nem várható, de ködszitálás többfelé előfordulhat. -2 és +2°C közé hűl a levegő. Napközben is sokfelé marad a ködös idő, a délutáni óráktól pedig nyugat felől egyre többfelé várható eső, mely az északi tájakon havas esőbe, kisebb havazásba is átválthat.

Gyenge lesz a szél, csak a Kisalföldön élénkül meg időnként a légmozgás. 3-7°C-os csúcsértékekre van kilátás.

Csütörtökön reggel az északnyugati területek kivételével további csapadék várható, mely keleten inkább eső, máshol havas eső, illetve a magasabban fekvő területeken hó formájában hullik.

A Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél, fagypont körüli legalacsonyabb hőmérsékleteket mérhetünk. A folytatásban fokozatos lehűlésre, egyre több felhőre készülhetünk, kezdetben vegyes halmazállapotú csapadékkal, majd a hétvégén többfelé havazás várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán marad a gyenge hidegfronti hatás, ezért egyeseknél fokozódhatnak a görcsös panaszok, fejfájás, migrén is felléphet. A ködös, nyirkos időben a reumával és izületi problémákkal küzdőknek is nehezebb napjuk lehet. Többfelé napközben is lehangoló, borongós idő várható, ez ronthatja az általános közérzetet. A Kisalföldön megélénkülhet a légmozgás, ez egyeseknél fejfájást, migrént válthat ki. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán reggelre sokfelé sűrű ködfoltok alakulnak ki, melyek főleg keleten tartósan megmaradnak, ezeken a területeken vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A Kisalföldön az időnként megélénkülő szélben csökkenhet a járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Mátraszentistván 0-20 cm
Eplény - 30-70 cm
Kékestető 0-15 cm
Visegrád - Nagyvillám 0-10 cm
Szilvásvárad 0-5 cm
Sátoraljaújhely 0 cm
Dobogókő 0 cm
Bánkút 0-2 cm
Nagy Hideg-hegy 0 cm
Mátraszentlászló 0 cm
Tokaj Kopasz-hegy 0 cm
Budapest, Normafa 0 cm
Zebegény 0 cm

Az enyhe idő hatására a korábbi hó nagy része már elolvadt, csak a sípályákon találunk hóval borított területeket. A folytatásban csökkenő hőmérsékletek mellett egyre többfelé valószínű hózápor, majd a hétvégén havazás is várható.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.