Késelés vagy agyontaposás történt?

Képek- Forrnak az indulatok a West Balkán tragédia miatt!

Több ezren voltak a helyszínen, mégsem tudni pontosan mi történt szombat éjszaka a West Balkán nevű szórakozóhelyen a Nyugatinál. Az interneten egymásnak ellentmondó "személyes beszámolók" keringenek. A ma.hu kigyűjtötte a legérdekesebb kommenteket.

Sokkoló képek a diszkótragédiáról! képgaléria

2011.01.16 11:45ma.hu, Bencze Áron

Másodpercenként érkeznek a hozzászólások a Facebook "Szombat esti tragédia (West Balkán)" oldalára, ezen kívül számos blog számol be helyszíni tapasztalatokról. A bejegyzések között homlok egyenesen ellentmondásos észrevételek találhatóak.

Jó ideig az sem volt tisztázott, hány áldozat van: először kettő, később három, majd öt esetről számoltak be, a jelenlegi hivatalos rendőrségi verzió három halottról számol be. Érdekesség, hogy az sem volt egyértelmű, hogy fiú is volt-e az áldozatok között, igaz ez csak az ötfős verzióban szerepelt.

A Facebook-on három lány neve kering, azonban több hozzászóló szerint az egyikük otthon alszik. A média sem állt a helyzet magaslatán. Még a hely működési engedélyének bevonásának időpontjában sincs egyezség.

Az mtv 1-en azt mondták hogy a szórakozóhelynek 2 hete vonták be az engedélyét. A hír tv-n meg azt mondták hogy több hónapja bevonták már az engedélyt– veti fel egy bosszankodó hozzászóló.

Polémia alakult ki arról is, hogy a főszervező eltűnt-e vagy sem. Hivatalos álláspont erről sincsen. Egy kommentelő szerint pedig „a félinformációk, hallomások, trollbejegyzések, stb. keringetése csak bonyolítja a dolgot. Webkettes pánik.”

Az áldozatok holttestei a West Balkán szórakozóhely előtt (fotó: MTI)

Valóban! A tragédia kirobbanásáról két verzió kering. A nagyobb tábor erőszakos eseményről van meggyőződve: „Mikor leállt a zene...megkérdeztük a rendőröket hogy mi van itt...az egyik azt mondta szó szerint idézem: "A 2. szinten lányokat késeltek" Míg kint várakoztunk a rendőrök azt mondták "Helyszínelnek" - mit a taposást????? Majd mikor visszamentünk a ruhatár bejáratánál a rendőr a 3 halott lány képével a kezében következő ...kérdéseket tette fel: "Ismeritek őket? Láttatok valamit?" – írja az egyik hozzászóló.

Szavait erősíti egy másik kommentelő is: "Isten nyugosztajla őket:( én ottvoltam és TUDOM hogy azok voltak... a rendőrség azt nyilatkozta hogy csak sokan voltunk felkapcsolták a lámpákat, leállították a zenét és ahogy ment ki a sok ember agyontaposták a lányokat.. elmondom nektek mire felkapcsolták a lámpákat már mindenki tudott a 3 lány haláláról és vannak ak...ik látták is a haláltusájukat..."

Egyesek a rendőrségi álláspontot vették górcső alá, és az egyik rendőrt idézik: "Teljesen kizárható, hogy nem történt késelés..." = történt késelés. Emberek!!!!!!!! Kettős tagadás, egyszerű nyelvtan!!!! Az egyik blogon így írnak: anyu pasijának a biztonsági cége örzi az irodát a #westbalkan mellett.. most beszéltem vele telefonon, és ez a szitu : a helynek már hónapok óta nincs nyitva tartási engedélye,és sokkal több embert engedtek be,mint amennyi férőhely volt. Utána a ruhatárnál néhány kisebbségi megkéselt úgy egy lányt,hogy átszúrták a hasfalát,de úgy,hogy kifolytak a belei. és ez tömeghisztériát váltott ki az emberekből,akik elkezdtek hátrálni,és eltapostak még 2 lányt. A rendőrök még reggel hét órakkor is helyszineltek. !!"

Ugyanakkor egyesek az ellenkezőjéről vannak meggyőződve: "Nem késelt senki, se cigányok, se más. Sajnos én is láttam, az egyik áldozat oldalán volt egy piros karcolás, és valaki a tömegben felkiáltott, hogy megkéseltek valakit. Erre mindenki pánikba esett és menekülni kezdett." - Tanútól idézve– olvasható szintén a Facebook "Szombat esti tragédia (West Balkán)" oldalon.

Az igazság elveszett 8000 szem között...

Egy másik beszámoló a szórakozóhely anomáliáiról írt: "Mi olyan fél 10 fele álltunk be a sorba körülbelül 11 fele értünk be a karszalagot nem is tették ránk rögtön löktek be személyit nemkértek semelyikönktöl de elmultunk 18ak mindannyian a lenti stage nagyon tele volt szoval megprobáltunk felmenni de az emelet felénél rájöttünk hogy értelmetlen elindultunk le ...és ekkor mégjobban beállt az egész szal se le se fel egyszercsak lenyomták a zenét és mindenki orditott hogy vkit megkéseltek. Majd egy olyan 15 20 perc ácsorgás/dulakodás után megindult a tömeg és kijutottunk utána kb 1-1.5val jutott ki még 3 barátom akik egy feljebbi szinten buliztak még. késöbb olyan fél5 fele visszamentünk megnézni hogy mivan az embereket beengedték az értékeikért de midnenhol szemét és az asztalon elhagyott cipök kabátok puloverek voltak. Kérem a nevem ne irják ki köszönöm."

A hozzászóló nem volt egyedül rossz véleményével. Egy brutális történetet elevenít fel egy újabb „szemtanú”: "Arról nem is beszélve hogy mikor úgy döntöttünk hogy eljövünk( még az incidens előtt) kint áltunk a beléptető kapunál és egy fiú odament megkérdezni, hogy vissza jöhet-e a karszalaggal és a következő pillanatban úgy megütötte a biztonsági őr, hogy rá esett a kassza asztalra és ezt lát...ván a többi biztonsági őr a NYAKÁNÁL fogva kivitték és AGYONVERTÉK...... azért ez elgondolkodtató, szerintem...d.e az biztos, hogy mi többet noise night life rendezvényen nem fogunk részt venni! Hogy mi történt valójában szombat este?"

Egyelőre számtalan verzió kering az interneten és a médiában egyaránt. Az egyik kommentelő pedig így fogalmaz a helyzetről: Az igazság elveszett 8000 szem között...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.