Staffan Nilsson megüzente

Médiatörvény: együttműködést kér az EGSZB

Közleményben kérte Staffan Nilsson, az európai uniós intézményrendszerhez tartozó Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) elnöke hétfőn a magyar kormányt és az Európai Bizottságot, hogy a sajtószabadságról folyó vitába és értékelésbe a sajtó- és kiadói szövetségeket is vonják be.

2011.01.10 18:14MTI

A Brüsszelben kiadott közlemény szerint a "szervezett civil társadalmat" is képviselő konzultatív szerv elnöke úgy véli, hogy a média szakmai és üzleti képviselőinek szakértelme, illetve a velük folytatott együttműködés lényeges a konkrét szabályozási keretek értékeléséhez Magyarországon, de bármely más tagállamban is.

"Szakmai, politikailag elfogulatlan ítéletükkel ezek a civil társadalmi testületek - európai és nemzeti szinten egyaránt - segíthetnek abban, hogy megvizsgálják a szabályozások tartalmát és megfelelésüket a sajtószabadság elvének, továbbá azt a kontextust is, amelyben a szabályozást alkalmazzák" - fogalmazott Nilsson.

Jelezte azt is, hogy az EGSZB kész segíteni az együttműködést és a párbeszédet az Európai Bizottság, valamint az említett szövetségek között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.