Fekete szalagot kötött a Szabadság-hídra

Médiatörvény: Új jogszabályt akar az MSZP

Az MSZP kezdeményezi, hogy a parlament rendkívüli ülésszakon döntsön a médiatörvény visszavonásáról. Mesterházy Attila csütörtökön azt is elmondta: a szocialisták azt szeretnék, hogy június végén többpárti egyetértéssel új médiatörvény kerüljön az Országgyűlés elé.

2011.01.06 18:12MTI/ fotó: MTI

A szocialista párt elnöke hozzátette: hazánk ezzel visszaszerezhetné nemzetközi tekintélyét, amit a kormány néhány hónap alatt lerombolt.

Mint mondta, az MSZP olyan kerekasztal létrehozását kezdeményezi, amely szakmai szervezetek, érdekképviseletek bevonásával új, az európai alapelveknek megfelelő médiatörvényt szövegezne meg. Ez terveik szerint Magyarország európai uniós elnökségének utolsó napján kerülhetne a parlament elé.

fotó: MTI

Mesterházy Attila mindezt a Szabadság híd járdáján közölte, ahol a párt több politikusával és szimpatizánsával együtt gyászszalagot kötöttek a korlátra, így tiltakozva a médiatörvény ellen.

A résztvevők egy fekete molinót is kifeszítettek, amelyen angolul az állt: a magyar sajtószabadság élt 21 évet.

A parlament rendkívüli ülésének összehívásához a képviselők ötödének támogatása szükséges, ezt a kezdeményezést támogató MSZP és LMP egyedül nem tudja biztosítani. Mivel a Jobbik közölte: nem támogatják a rendkívüli ülést, így annak összehívása január 17-ére nem valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.