Kétoldalú dokumentumot szorgalmaz a bíboros

Erdő Péter: újra kell gondolni az egyház finanszírozását

Ha az alkotmány megváltozna, automatikusan felvetődne annak a szükségessége, hogy a katolikus egyház jogállását kétoldalú dokumentumban fektessük le - erről Erdő Péter bíboros a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjújában beszélt.

2010.12.15 09:13Magyar Nemzet

Emellett a magyar állam és a katolikus egyház közötti jogviszony alapjait is bele kellen foglani a dokumentumba - erről Erdő Péter bíboros a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjújában beszélt.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint újra kell gondolni a katolikus egyház finanszírozásának kérdését is.

Az egyházalapításról szólva elmondta, ha a vallás gyakorlásához kapcsoljuk a jogot, a vallást pontosan kell definiálni.

A püspöki konferencia által az idén december 26-tól jövő év végéig tartó család évéhez kapcsolódva az esztergomi érsek úgy vélte, azokban az országokban, ahol kimondták, a családtámogatás nem szociális segély, hanem független ügyként kell kezelni, sikerült megállítani a demográfiai zuhanást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.