Nem tudták kifizetni a pedagógusokat

Nem kapták meg pénzüket az alapítványi iskolák

Nem kapták meg a 10-ig esedékes normatív támogatásukat a nem állami és nem önkormányzati fenntartású iskolák és óvodák, számos helyen ezért nem tudták kifizetni a pedagógusok bérét sem.

2010.12.15 08:45kozma zsuzsanna

Ezt írta szerdai számában a Népszabadság Bak Zsófiára, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének ügyvezető elnökhelyettesére hivatkozva.

A lap közlése szerint körülbelül hétszázötven intézményfenntartó vár a pénzre, amelyből ezer iskola és óvoda tizenhatezer pedagógusát kellene kifizetni.

Az alapítványok, közhasznú szervezetek, ritkább esetben magánszemélyek által fenntartott intézmények 260 ezer gyermek után kapnak fejkvóta alapú támogatást, amit havi bontásban az államkincstár utal az intézmények fenntartóinak.

Ilyen intézményekben tanul a speciális nevelési igényű gyerekek nagy része, de idetartoznak a tehetséggondozást végző, „elitképző” és művészeti iskolák, valamint a kis létszámú óvodák is.

Bak Zsófia szerint a kincstártól pedig azt a tájékoztatást kapták, hogy nem érkezett meg a támogatás a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól. Ott azt ígérték, 16-án, 17-én számíthatunk a támogatásra - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.