"Drasztikus megbüntetés?"

Vád alá helyezték egy boszniai szerb háborús bűnös hat segítőtársát

Vád alá helyeztek kedden Belgrádban hat személyt, akik a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűncselekményeket vizsgáló Hágai Nemzetközi Törvényszék (ICTY) egyik vádlottjának segítettek a szökésben.

2010.12.14 15:14MTI

Bruno Vekaric, a háborús bűnökkel foglalkozó belgrádi különleges ügyészség ügyészhelyettese elmondta, hogy a szóban forgó személyek 2002 májusa és 2008 júniusa között otthonaikban menedéket nyújtottak a boszniai háború idején Banja Luka rendőrfőnökeként szolgáló Stojan Zupljaninnak, aki társaival együtt háborús és emberiesség elleni bűnöket követett el.

Serge Brammertz, az ENSZ égisze alatt működő törvényszék főügyésze novemberi belgrádi látogatásakor a szökésben lévő hágai vádlottak segítőinek "drasztikus megbüntetése" mellett szállt síkra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.