Lehallgatta a sajtót?

Lemondott egy lehallgatási botrányba keveredett ORF-igazgató

Váratlanul lemondott pénteken az osztrák közszolgálati média kommunikációs igazgatója, akit újságírók lehallgatásával vádoltak.

2010.11.19 14:48MTI

A botrány kiváltó oka az volt, hogy az osztrák rádió és televízió (ORF) egy munkatársa Pius Strobl megbízásából felvételeket készített újságírók és ORF-igazgatók közötti beszélgetésekről.

A felvételek azon az alapítványi tanácsi ülésen készültek, amelyen leváltották az ORF hírigazgatóját, az Alexander Wrabetz vezérigazgatóval konfliktusba került Elmar Oberhausert.

Strobl Wrabetz legfontosabb bizalmasának számított az ORF-en belül.

A botrány kipattanása után azt állította, hogy "hangulatjelentést" akart küldeni a tartományi stúdiók vezetőinek, és ehhez kellettek a felvételek. Cáfolta, hogy lehallgatásról lett volna szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.