Lehallgatási botrány

Együtt léptek le Laborcék?

A Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH) a vezető beosztású munkatársak csaknem 85 százaléka távozott akkor, amikor a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. elleni feljelentés kudarca miatt Laborc Sándor volt főigazgató is benyújtotta nyugdíjazási kérelmét.

2010.06.24 08:38Magyar Nemzet

Erről értesült a Magyar Nemzet titkosszolgálati forrásokból.

A lap informátora szerint ez is elhangzott a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén, ahol a polgári titkosszolgálatok főigazgatói ismertették az általuk vezetett szervezetek elmúlt évi tevékenységét. Úgy tudják, az egyes igazgatók, valamint több főosztályvezető és osztályvezető jórészt azonos azokkal a tisztekkel, akiket a nemzetbiztonsági bizottság támogatásának hiányában is az NBH élére kinevezett Laborc Sándor helyezett beosztásukba. A testület zárt ülésén Balajti László, a hivatal januárban kinevezett főigazgatója – aki a lehallgatási botrány idején a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot vezette – azt is elmondta, az a hangfelvétel, amelyet Dávid Ibolya volt MDF-elnök a párt 2008. őszi elnökválasztása idején a sajtó képviselőinek bemutatott, illetve Szilvásy György volt titokminiszter a testület tagjainak kiosztott, biztosan nem az általa akkor irányított szervezettől került a politikusokhoz.

Az elhárítás működését és Balajti László jelentését is jól ismerő forrás szerint a tábornok a beszámolóban a hiányzó létszám feltöltésnek problémái mellett arra is kitért, hogy a Laborccal együtt távozó vezetők nyugdíjazási kérelmeit az akkor még hivatalban lévő főigazgató minden esetben ellenvetés nélkül hagyta jóvá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.