Film, dráma

Nyílt levélben esdekel a filmes szakma Orbánnál

Nyílt levélben fordul Orbán Viktorhoz a szakma nevében a Magyar Filmművészek Szövetsége a filmfinanszírozás, illetve a magyar film jövője érdekében, azt szeretnék elérni, hogy a filmre szánt állami támogatás fő címzettje továbbra is a Magyar Mozgókép Közalapítvány legyen (MMK).

2010.11.16 07:08Népszava

Ezt írja keddi számában a Népszava.

A szövetség kifogásolja, hogy a kormány teljesen átalakítaná a filmfinanszírozás rendszerét, ám erről a szakmával nem egyeztettek. Elfogadhatatlannak tartják azt is, hogy a jövő évi költségvetésben az MMK mellett az idei 5 milliárd forinttal szemben csak egy milliárd szerepel, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium mellett 2 milliárd forint, a magyar film támogatása címszó alatt.

A szövetség nem könyöradományt kér, csak a kormány és a közalapítvány között létrejött, 2013-ig érvényes szerződés értelmében alapvető jogait szeretné érvényesíteni - idézi a lap Surányi András filmrendezőt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.