Nem csak sukorózott?

Gyurcsány és a szennyese: Léhmann szerint mutyizott az Altus

Miközben Gyurcsány Ferenc volt kormányfővel kapcsolatban egy telekcsere nyomán kutakodnak, a múlt pénteken egy másik csere kapcsán tett feljelentést Léhmann György ügyvéd ismeretlen tettesek ellen, de kétségkívül Gyurcsány Ferenc üzleti ügyleteivel összefüggésben.

2010.11.15 08:13Magyar Hírlap

Ezt írta a Magyar Hírlap.

A csere időpontja 2001. január 31., tárgya pedig szoros összefüggésben van az Ajka környéki iszapkatasztrófával és a volt kormányfő üzletszerzésével a Magyaróvári Timföld és Műkorund (Motim) Rt.-ben - közölte a lap.

Az akkoriban még csupán az üzleti életben szorgoskodó, bár a politikával már kacérkodó Gyurcsány üzleti ügyeit a Budapest (Szalay u. 4.)–Mosonmagyaróvár (Timföld u. 1.)–Luxemburg (Boulevard Royal 22.) Bermuda-háromszögben intézte - áll a cikkben.

"Alapos a gyanú, hogy ezek során az említett napon a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő cég, az Altus egy tényleges tevékenységet nem végző, tehát fiktív postafiókcégen keresztül törvénysértő módon szerezte meg a Motim részvényeinek több mint negyven százalékát" - mondta a lapnak az iszapkatasztrófával összefüggésben az ágazat privatizációs szerződéseit firtató siófoki ügyvéd.


Léhmann György azt is valószínűsíti, hogy a csere során adózási és más problémák elkerülése végett állították be úgy a tranzakciót, mintha egyenlő értéken egy egyszerű csere történt volna két cég üzletrésze, illetve részvénycsomagja között. Csakhogy ez a két érték úgy viszonyul egymáshoz, mintha valaki egy az egyben elcserélné a Parlament épületét egy vályogházra - jelentette ki.

Ezért ez a szerződés - Léhmann álláspontja szerint - az alkotmányba is ütközik, ezért nem egyszerűen semmis, hanem nem létező szerződés. "Jogállamban ugyanis törvénysértésre nem lehet jogot alapítani, pontosan úgy, ahogyan tolvajtól nem lehet törvényesen lopott autót vásárolni" - fejtette ki a feljelentő.

Léhmann György a számviteli fegyelem megsértése miatt is feljelentést tett a volt miniszterelnökkel szemben a Legfőbb Ügyészségen - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.