Onkológia parkolópályán

Bajnaiéknak fontosabbak a digitális táblák, mint a daganatos betegek

Fontosabb és sürgősebb feladatnak bizonyult a Bajnai Gordon vezette Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek a negyvenmilliárd forintot felemésztő, a szakma álláspontjával ütköző digitálistábla-program, mint az ország egyik legfontosabb onkológiai központjának létrehozásához szükséges uniós pályázat kiírása.

2008.03.13 09:35Magyar Nemzet

A veszprémi onkológiai centrum létrehozásáról már 2005-ben megszületett a szakmai és a megyei döntés. Eltorzult értékrendre és döbbenetes késésekre utal, hogy a Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter felügyelete alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jóval előbb gondoskodott az enyhén szólva is borsos árú iskolai digitális táblák 40 milliárd forintos pályázatairól, mint az ország egyik legfontosabb onkológiai központjának uniós támogatásáról. 

A 800 ezer lakosú térséget ellátni hivatott, daganatos betegek számára készülő veszprémi centrumról ugyan már 2005-ben szakmai és megyei döntés született, amelyet a 2005-ös Egészségügyi Közlönyben ki is hirdették, sőt a centrum az Új Magyarország fejlesztési tervben is nevesített, az erre vonatkozó pályázat azonban a mai napig nem jelent meg. 

A helyzetet súlyosbítja, hogy Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter 2006 októberében még a parlamentben is megerősítette a sugárterápiás központ szükségességét, és ígéretet tett arra, hogy 2007. január 2-tól már lehet is pályázni a programra. Ezek után teljesen jogosan és jóhiszeműen több tíz millió forintot költöttek a sugárterápiás központ terveinek kidolgozására és a projekt előkészítésére, a jelek szerint azonban mindhiába

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.